matcon
תמונות | כל המתכונים | 12 מבקרים


 מאפים
 :: גרוייז
 :: טרפאש
 :: מעמול
 :: כאעכ
 :: גרן ר'זאל
 :: עוגיות בוטנים
 :: קורנה צבעוני -קונוסים
 :: מקרוד
 :: מסאפן-קנדילה
 :: פדוואלוס
 :: קלסונס
 :: עוגת תפוזים בסיר פלא
 :: עוגיות מיוחדות
 :: חרינגו
 :: סיגרים מתוקים
 :: משמנה
 :: עוגת אלף הדפים
 :: מופלטה
 :: סופגניות-אלספנז
 :: מציות מתוקות- אלרייף
 :: עוגיות ביתיות
 :: שבקייה
 :: מאפה מקרדת
 :: עוגיות מלוחות
 :: עוגת סולת
 :: עוגיות- רחה- מכונה
 :: עוגיות קוקוס
 :: אל גריבה – משקדים
 :: יו - יו - עוגיות מסורתיות
 :: עוגיות אגוזים

 מתוקים
 :: עוגיות קוקוס
 :: אלמעז'ון דטרונז'
 :: ריבת תות
 :: תפוח בסוכר
 :: חבוש בדבש
 :: ריבת פומלות
 :: ריבת חצילים
 :: ריבת גזר
 :: מרוזיה
 :: ריבות למיניהן
 :: ג'אבן- נוגט
 :: מרנג עם אגוזים
 :: ריבת תפוזים-למעזו'ן דלים
 :: מרציפן
 :: שקדים מסוכרים
 :: חרוסת

 מנות ראשונות
 :: סולדה
 :: זמייטה
 :: ת'מראה דל'- ח'מס
 :: עדשים- תשעה באב
 :: פסטלה
 :: פסטיליה דלידאם
 :: אפונה עם ביצים
 :: שקשוקה חריף
 :: סיגרים ופאסטלים
 :: אל מחאמאר
 :: מעאודה
 :: זיתים ברוטב עגבניות
 :: טאנזיה

 סלטים
 :: עגבניות בפלפל
 :: חצילים
 :: סאלאדה די באטטה
 :: סלט גזר
 :: זיתים שחורים בתפוזים
 :: סלט עלי סלק - מנגולד
 :: חצילים מטוגנים בתחמיץ
 :: חציל אדום
 ::  עגבניות ולימון כבוש
 :: סלט שומר וסלט ברבה
 :: מטבוחה
 :: זעלוק -חצילים
 :: סחוק מרוקני ועריסה
 :: סלטא משוויא

 חלבי
 :: ברקוקש
 :: אורז חלבי

 המטבח המרוקני
 :: לקראת ראש השנה
 :: ראש השנה
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: הקוסקוס במטבח המרוקני
 :: הדגים במטבח המרוקני
 :: טאז'ין
 :: מרקים במטבח המרוקני
 :: טקס התה
 :: תבליני המטבח המרוקני
 :: Hacked By Elakos

 קוסקוס
 :: אמפוואר
 :: ברקקוש
 :: הכנת גרגירי הקוסקוס
 :: מרק לקוסקוס

 עוד ברשת

 
   
    
 

  עוגיות קוקוס

עוגיות קוקוס/ ליאורה גולן

חומרים:

 2 כוסות סוכר, 1 כוס חלבונים, כ-3 כוסות קוקוס, טיפה צבע מאכל אבקה.

 

אופן ההכנה:

לקחת פינג'אן להכניס את החלבונים והסוכר ולערבב היטב , להניח את הפינג'אן בתוך סיר מים רותחים  (בן מארי) על אש נמוכה, ולערבב כל הזמן עד לחום שפתיים ויותר, להעביר למיקסר חשמלי ולהקציף כ-5-10 דקות עד לקבלת קצף קשה ביותר, להוסיף בהדרגה את הקוקוס והצבע לערבב היטב בתנועות עטיפה קלות ולא גסות שהקצף לא יישבר, להכניס לשק זילוף גדול ולזלף לתוך מנג'טים מנייר (לשמור מרחק קטן ביניהם).

לחמם תנור מראש להוריד את הטמפרטורה להכניס את התבנית ולאפות בחום נמוך של כ-140 מעלות שעה עד שעה וחצי לא להשחים



 וריאציות שונות

עוגיות קוקוס בציפוי שוקולד

 

דבש ביתי - אופן ההכנה:

כוס סוכר, 2 כוסות מים, חצי לימון סחוט. להביא לרתיחה כ-5 דקות ולהנמיך, לבשל עד שיהיה דביק נוגעים באצבע אם דביק זה מוכן.

 

הכנת העוגיות:

 1 כוס דבש ביתי –מתכון לעיל

2  כוסות קוקוס

מס' טיפות תמצית אננס (אם יש) זה מוסיף טעם נהדר

לערבב את החומרים היטב ליצור צורות – כדורים, אליפסות מה שרוצים.

 

הכנת הציפוי:

200  גרם שוקולד לבישול  או בלגי (70% קקאו) או שילוב של שניהם.

להכניס את השוקולד לכלי יבש ולהניח בתוך סיר עם מים רותחים עד שהשוקולד יימס,

לטבול עוגייה בתוך השוקולד היטב ולהרים עם מזלג, להניח על משטח משומן, לפזר מעט שבבי שקדים, לאחר שהתקרש לשחרר בזהירות עם סכין ולהניח במנג'טים.

 

 

עוגיות קוקוס עם קקאו/ליאורה גולן

 

לקחת 1 כוס דבש ביתי חם (ראה מתכון למעלה)  ולהוסיף  כף קקאו,  לערבב שלא יהיו גושים. להכניס 2 כוסות קוקוס, לקרר מעט ,להרטיב ידיים מדי פעם ליצור כדורים או כל צורה שבוחרים.

ניתן לגלגלם בקוקוס לבן או במזרה שוקולד, להכניס למנג'טים מנייר .

 

 

 

 

עוגיות קוקוס מחלמונים

 

חומרים:

4  חלמונים1 , כוס סוכר, כף מים רותחים 2 כוסות קוקוס,  

חתיכות דובדבנים מסוכרים ועטרות נייר קטנות.

 

אופן ההכנה:

 להכניס למיקסר  את החלמונים עם המים והסוכר ולהקציף עד לקצף בהיר, להוסיף את הקוקוס לערבב עד שניתן להכין כדורים לא דביקים בין כפות הידיים, או להכניס לשק זילוף ולזלף

להניח במנג'טים מנייר לשים מעל רבע דובדבן, לאפות בחום בינוני נמוך עד להזהבה קלה. (לא להשחים).

 

 

 

 

 

 

מרנג קוקוס ודובדבן/ליאורה גולן

 חומרים:

2 כוסות סוכר

1 כוס   חלבונים

3 כוסות קוקוס

כפית קורנפלור

חצאי דובדבנים מסוכרים

 

אופן ההכנה: לשים את הסוכר עם החלבונים בכלי, להניח על אש קטנה או בתוך אמבט מים (בן מארי), לערבב כל הזמן עד לחום שפתיים ויותר עד שהסוכר יימס.

להעביר למיקסר ולהקציף כ-5-10 דקות, כשהקצף נוקשה ביותר להוסיף בתנועות עטיפה את הקוקוס.

להכניס לשק זילוף כששיני הצנתר שלו פתוחות, אחרת זה נתקע כל הזמן,

לזלף על נייר פרגמנט תלוליות, או למנג'טים (עטרות נייר),.

להניח בעדינות יתרה את חצי הדובדבן , לאפות בחום  נמוך- 140 מעלות כשעה ויותר

לא להשחים כי העוגיות צריכות להישאר לבנות.  אפשר לוותר על הדובדבן ולפזר סוכריות צבעוניות וכד'.

 

 

 

 

 

 
 בשר
 :: בשר עגל בערמונים
 :: לשון
 :: צלי כתף
 :: כְלִיע
 :: תבשיל כבש מתוק
 :: כפיתת חלואת
 :: קציצות מטוגנות
 :: אל חם מעה בטטה
 :: כבש עם תרפש
 :: בשר למיגה
 :: לטאז'ין דל גז'אר
 :: מוח
 :: צלי עם פטריות
 :: צלעות כבש בבצל
 :: רולדת בשר ממולאת בעוף
 :: מתכון לגידים מהמם
 :: טחול ממולא
 :: ארטישוק ממולא
 :: ארטישוק עם בשר
 :: קציצות בשר- קווארי
 :: כפיתת- על האש

 עוף
 :: טאזן דל גז'אר
 :: עוף ממולא
 :: ברנייה
 :: עוף בלימון
 :: עוף ותפוח אדמה ירושלמי
 :: עוף ושומר
 :: כבד עוף
 :: עוף בסיר פלא
 :: עוף וירקות בסיר פלא
 :: צלי לפת ועוף
 :: עוף עם חומוס
 :: קציצות חזה עוף
 :: עוף בבצל
 :: אלקרסה בלבסלא

 דגים
 :: שני סוגי דגים
 :: דג בתרמילי פול
 :: סול מז'ואוז'ין
 :: דג עם לפת
 :: קציצות מטוגנות
 :: דג עם פול
 :: " אל חוט מסרמל"
 :: דג טונה
 :: דג מטוגן ברוטב חריף
 :: סרדינים נשואים
 :: קציצות דגים
 :: דג מרוקאי

 מרקים
 :: מרק תפא"ד עם שמיר
 :: מרק מתוק
 :: מרק דיג'אג'ה
 :: מרק תפוח אדמה
 :: מרק חומוס
 :: מרק גריסים
 :: מרק עדשים
 :: לחשו
 :: מרק אפונה יבשה
 :: מרק די פסח
 :: מרק משי- אל חריירה
 :: מרק להצטננות

 חמוצים
 :: ז'יתון מתרקין
 :: חמוצים ביתיים
 :: לימון כבוש

 הפרנה של אתר קוסקוס
 :: סכינה-חמין
 :: לחם בית
 :: חלות שבת
 :: לחמניות- לפטי פה
 :: לחם מתובל
 :: לחם אניס מרוקאי
 :: "נגולה"- לחם פורים
 :: הלחם של אורה
 :: לחם בסיר פלא
 :: חלת שבת
 :: קרסה
 :: לחם הביבו

zaaaa