matcon
תמונות | כל המתכונים | 4 מבקרים


 מאפים
 :: גרוייז
 :: טרפאש
 :: מעמול
 :: כאעכ
 :: גרן ר'זאל
 :: עוגיות בוטנים
 :: קורנה צבעוני -קונוסים
 :: מקרוד
 :: מסאפן-קנדילה
 :: פדוואלוס
 :: קלסונס
 :: עוגת תפוזים בסיר פלא
 :: עוגיות מיוחדות
 :: חרינגו
 :: סיגרים מתוקים
 :: משמנה
 :: עוגת אלף הדפים
 :: מופלטה
 :: סופגניות-אלספנז
 :: מציות מתוקות- אלרייף
 :: עוגיות ביתיות
 :: שבקייה
 :: מאפה מקרדת
 :: עוגיות מלוחות
 :: עוגת סולת
 :: עוגיות- רחה- מכונה
 :: עוגיות קוקוס
 :: אל גריבה – משקדים
 :: יו - יו - עוגיות מסורתיות
 :: עוגיות אגוזים

 מתוקים
 :: עוגיות קוקוס
 :: אלמעז'ון דטרונז'
 :: ריבת תות
 :: תפוח בסוכר
 :: חבוש בדבש
 :: ריבת פומלות
 :: ריבת חצילים
 :: ריבת גזר
 :: מרוזיה
 :: ריבות למיניהן
 :: ג'אבן- נוגט
 :: מרנג עם אגוזים
 :: ריבת תפוזים-למעזו'ן דלים
 :: מרציפן
 :: שקדים מסוכרים
 :: חרוסת

 מנות ראשונות
 :: סולדה
 :: זמייטה
 :: ת'מראה דל'- ח'מס
 :: עדשים- תשעה באב
 :: פסטלה
 :: פסטיליה דלידאם
 :: אפונה עם ביצים
 :: שקשוקה חריף
 :: סיגרים ופאסטלים
 :: אל מחאמאר
 :: מעאודה
 :: זיתים ברוטב עגבניות
 :: טאנזיה

 סלטים
 :: עגבניות בפלפל
 :: חצילים
 :: סאלאדה די באטטה
 :: סלט גזר
 :: זיתים שחורים בתפוזים
 :: סלט עלי סלק - מנגולד
 :: חצילים מטוגנים בתחמיץ
 :: חציל אדום
 ::  עגבניות ולימון כבוש
 :: סלט שומר וסלט ברבה
 :: מטבוחה
 :: זעלוק -חצילים
 :: סחוק מרוקני ועריסה
 :: סלטא משוויא

 חלבי
 :: ברקוקש
 :: אורז חלבי

 המטבח המרוקני
 :: לקראת ראש השנה
 :: ראש השנה
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: הקוסקוס במטבח המרוקני
 :: הדגים במטבח המרוקני
 :: טאז'ין
 :: מרקים במטבח המרוקני
 :: טקס התה
 :: תבליני המטבח המרוקני
 :: Hacked By Elakos

 קוסקוס
 :: אמפוואר
 :: ברקקוש
 :: הכנת גרגירי הקוסקוס
 :: מרק לקוסקוס

 עוד ברשת

 
   
    
 

 חיפוש מתכון
  

  מטבוחה
wan an

חומרים דרושים:

2 קופסאות גדולות עגבניות מקולפות
1
ראש שום
5
פלפלים ,גמבה או פלפל אדום בשרני,

 ופלפל בשרני  ירוק ,או אחד מהם.
2פלפלים חריפים טריים קלויים על האש, אדום,ירוק.
1
כוס שמן סויה או כל שמן אחר רגיל (לא זית)
2
כפות פפריקה מתוקה איכותית
אבקת פפריקה חריפה, או צ'ילי תלוי כמה חריף רוצים


אופן הכנה:
את העגבניות לרסק גס במעבד לא לרסק מדי .  שיהיה רסק גושי כאילו חתכנו ביד.
שום לחתוך לא לכתוש.
חלק מהשום לכתוש.

פלפלים לקלות על להבת אש,

 לקרר בשקית לקלף לחתוך לקוביות.

פלפל חריף אם טרי גם לחרוך ולקלף.

אם צ'ילי יבש לגרען לחתוך, אני גוזרת

במספרי מטבח.
פפריקה לערבב מבעוד מועד עם שמן,

ולהניח בצד כדי לקבל שמן אדום.
בסיר בינוני לא קטן מדי ולא אלומיניום .

להכניס הכל פנימה פרט לשמן שמעורב בפפריקה.
להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת מטבוחה עושים כמו ריבה.
אחרי רתיחה להנמיך להבה ולבשל

 לא מכוסה כ 20 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם.
אין להוסיף מלח בכלל עד סוף הבישול כי העגבניות  האלה קצת מלוחות . אך יש להוסיף סוכר לאיזון החמיצות.
להמשיך בבישול כעבור 20 הדקות , לצקת שמן שעורבב היטב.
ולהמשיך לבשל כמו ריבה עד שאין מים ורואים שמן צף מעל העגבניות . והמרקם ריבתי.
לתקן טעמים . של סוכר ומלח.
לקרר.

הערות:
הסוד של מטבוחה טובה הוא בישול איטי,  מבשלים כמו ריבה.  הסוד הוא בשמן האדום שמלבד זה שהוא נותן צבע מדהים

 למטבוחה ,הוא בעצם  צולה ומשמר את המטבוחה להמון זמן במקרר.
לא לוותר על קליית הפלפלים על האש הם נותנים טעם מאד מיוחד.

 שונה מסתם טיגון.
שומרים במקרר בכלי זכוכית, וגם הכלי תורם לאריכות חיים וטריות,

 כי זכוכית מתקררת מאד במקרר, וכך המטבוחה מקוררת אקסטרה.
חשוב לבשל לאט והרבה . לא לחרוך. אפשר להשתמש בדיסקית למניעת חריכה.

כשמגישים מהכלי המרכזי, מעבירים לכלי קטן יותר,ומשתדלים להגיש  בלי השמן. השמן ישאר לכיסוי המטבוחה מלמעלה.

כשמכינים שקשוקה, לוקחים את המטבוחה יחד עם השמן , מחממים משטחים את המטבוחה על המחבת,יוצרים חללים לביצה, שוברים ביצה למעלה, בכמה מקומות, מכסים. והנה שקשוקה.

מקור המתכון:
WAN
שלמדה מאמא
בתאבון

 

 

מתכון נוסף למטבוחה

החומרים הדרושים :

10 עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים קטנים.

2 פלפלים ירוקים בהירים- חתוכים לריבועים.

1 פלפל חריף חתוך לריבועים

כפית פפריקה

5-6 שיני שום כתוש

1/4 כוס שמן

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה :

מאדים בסיר על אש בינונית את העגבניות

והפלפלים- כחצי שעה.

מוסיפים את השום הכתוש ואת

התבלינים - ללא השמן.

מערבבים ומאדים עוד כרבע שעה

- עד שבסיר כמעט ולא נשארים נוזלים.

יש להקפיד לערבב לקראת הסוף- כדי שלאיישרף הסלט.

בשלב הסופי- מוסיפים את השמן ומערבבים

לעוד חמש דקות.

בתאבון



 
 בשר
 :: בשר עגל בערמונים
 :: לשון
 :: צלי כתף
 :: כְלִיע
 :: תבשיל כבש מתוק
 :: כפיתת חלואת
 :: קציצות מטוגנות
 :: אל חם מעה בטטה
 :: כבש עם תרפש
 :: בשר למיגה
 :: לטאז'ין דל גז'אר
 :: מוח
 :: צלי עם פטריות
 :: צלעות כבש בבצל
 :: רולדת בשר ממולאת בעוף
 :: מתכון לגידים מהמם
 :: טחול ממולא
 :: ארטישוק ממולא
 :: ארטישוק עם בשר
 :: קציצות בשר- קווארי
 :: כפיתת- על האש

 עוף
 :: טאזן דל גז'אר
 :: עוף ממולא
 :: ברנייה
 :: עוף בלימון
 :: עוף ותפוח אדמה ירושלמי
 :: עוף ושומר
 :: כבד עוף
 :: עוף בסיר פלא
 :: עוף וירקות בסיר פלא
 :: צלי לפת ועוף
 :: עוף עם חומוס
 :: קציצות חזה עוף
 :: עוף בבצל
 :: אלקרסה בלבסלא

 דגים
 :: שני סוגי דגים
 :: דג בתרמילי פול
 :: סול מז'ואוז'ין
 :: דג עם לפת
 :: קציצות מטוגנות
 :: דג עם פול
 :: " אל חוט מסרמל"
 :: דג טונה
 :: דג מטוגן ברוטב חריף
 :: סרדינים נשואים
 :: קציצות דגים
 :: דג מרוקאי

 מרקים
 :: מרק תפא"ד עם שמיר
 :: מרק מתוק
 :: מרק דיג'אג'ה
 :: מרק תפוח אדמה
 :: מרק חומוס
 :: מרק גריסים
 :: מרק עדשים
 :: לחשו
 :: מרק אפונה יבשה
 :: מרק די פסח
 :: מרק משי- אל חריירה
 :: מרק להצטננות

 חמוצים
 :: ז'יתון מתרקין
 :: חמוצים ביתיים
 :: לימון כבוש

 הפרנה של אתר קוסקוס
 :: סכינה-חמין
 :: לחם בית
 :: חלות שבת
 :: לחמניות- לפטי פה
 :: לחם מתובל
 :: לחם אניס מרוקאי
 :: "נגולה"- לחם פורים
 :: הלחם של אורה
 :: לחם בסיר פלא
 :: חלת שבת
 :: קרסה
 :: לחם הביבו

 דפים מבוקשים
 :: דג מרוקאי
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: מרק לקוסקוס
 :: עוגת סולת
 :: מופלטה

zaaaa