matcon
תמונות | כל המתכונים | 22 מבקרים


 מאפים
 :: גרוייז
 :: טרפאש
 :: מעמול
 :: כאעכ
 :: גרן ר'זאל
 :: עוגיות בוטנים
 :: קורנה צבעוני -קונוסים
 :: מקרוד
 :: מסאפן-קנדילה
 :: פדוואלוס
 :: קלסונס
 :: עוגת תפוזים בסיר פלא
 :: עוגיות מיוחדות
 :: חרינגו
 :: סיגרים מתוקים
 :: משמנה
 :: עוגת אלף הדפים
 :: מופלטה
 :: סופגניות-אלספנז
 :: מציות מתוקות- אלרייף
 :: עוגיות ביתיות
 :: שבקייה
 :: מאפה מקרדת
 :: עוגיות מלוחות
 :: עוגת סולת
 :: עוגיות- רחה- מכונה
 :: עוגיות קוקוס
 :: אל גריבה – משקדים
 :: יו - יו - עוגיות מסורתיות
 :: עוגיות אגוזים

 מתוקים
 :: עוגיות קוקוס
 :: אלמעז'ון דטרונז'
 :: ריבת תות
 :: תפוח בסוכר
 :: חבוש בדבש
 :: ריבת פומלות
 :: ריבת חצילים
 :: ריבת גזר
 :: מרוזיה
 :: ריבות למיניהן
 :: ג'אבן- נוגט
 :: מרנג עם אגוזים
 :: ריבת תפוזים-למעזו'ן דלים
 :: מרציפן
 :: שקדים מסוכרים
 :: חרוסת

 מנות ראשונות
 :: סולדה
 :: זמייטה
 :: ת'מראה דל'- ח'מס
 :: עדשים- תשעה באב
 :: פסטלה
 :: פסטיליה דלידאם
 :: אפונה עם ביצים
 :: שקשוקה חריף
 :: סיגרים ופאסטלים
 :: אל מחאמאר
 :: מעאודה
 :: זיתים ברוטב עגבניות
 :: טאנזיה

 סלטים
 :: עגבניות בפלפל
 :: חצילים
 :: סאלאדה די באטטה
 :: סלט גזר
 :: זיתים שחורים בתפוזים
 :: סלט עלי סלק - מנגולד
 :: חצילים מטוגנים בתחמיץ
 :: חציל אדום
 ::  עגבניות ולימון כבוש
 :: סלט שומר וסלט ברבה
 :: מטבוחה
 :: זעלוק -חצילים
 :: סחוק מרוקני ועריסה
 :: סלטא משוויא

 חלבי
 :: ברקוקש
 :: אורז חלבי

 המטבח המרוקני
 :: לקראת ראש השנה
 :: ראש השנה
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: הקוסקוס במטבח המרוקני
 :: הדגים במטבח המרוקני
 :: טאז'ין
 :: מרקים במטבח המרוקני
 :: טקס התה
 :: תבליני המטבח המרוקני
 :: Hacked By Elakos

 קוסקוס
 :: אמפוואר
 :: ברקקוש
 :: הכנת גרגירי הקוסקוס
 :: מרק לקוסקוס

 עוד ברשת

 
   
    
 

 חיפוש מתכון
  

  זעלוק -חצילים
חנה סרור

החומרים:

חציל גדול

5 שיני שום כתושות

7 גבעולי פטרוזיליה קצוץ

מיץ מלימון שלם

כף שטוחה כמון

כפית גדושה אריסה מוכנה

פלפל שחור ומלח לפי טעם

אופן ההכנה :

חותכים את החציל לקוביות, ממליחים ומשאירים במסננתכמה זמן שאפשר -אפילו יממה.מטגנים בשמן עמוק את קוביות החציל.

לרוטב מוסיפים את השום, הפטרוזיליה,הכמון, האריסה הכמוןהמלח והפלפל ומערבבים הכל יחד!

בתאבון

 

 

זעלוקה- סלט חצילים פיקנטי- מהמטבח המרוקאי/wan

*תודה לאמא שלי .... שמעולם לא התעצלה .... ובשלה מכל הלב.

 

 סלט חצילים שהוא אחד מסלטי הדגל במטבח המרוקאי.

ודך הכנתו בדרך שאדגים בהמשך, משמרת את טעמו ומרקמו של החציל.

אמא שלי הכינה מבושל במים, אך כל השאר בדיוק אותו הדבר.

 ואני אמצתי את שיטת האידוי הסינית.

והתוצאה ,שמירת טעמים,ועם ממש מעודן,ולא קווצי' ומלא נוזלים.

סלט שקשה לעמוד בפניו, ובדרך כלל נגמר מהר מאד ,( עוד לפני שאמא הספיקה להגיש מנה ראשונה בארוחת יום ששי בערב.)

כי נגבנו אותו בלחם הטרי שלה , שנאפה בכל יום ששי "בפרנה" , והיום בסיר גריל....

ואנחנו נגבנו אותו עם לחם טרי מסוג אחר, ועל יד קוסקוס זה נפלא.

 

מצרכים:

 3 חצילים בינוניים  קלים וטריים.

שיני שום

פלפל ירוק טרי חריף- לטבעות

פלפל אדום יבש חריף-לטבעות

 לתיבול-

50 מ"ל שמן זית

50 מ"ל חומץ רגיל

2 כפיות מלח- או לפי הטעם

2 כפיות סוכר

3 כפיות כמון טחון- (קולים גרגרים על מחבת –ללא שמן- וטוחנים טרי.)

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה איכותית.

"סחקא "מרוקאית לפי הטעם לחריפות.

שני שיני שום כתושות.

הכנת החצילים:

לשטוף ולנגב.

לחרוץ חריצים בחצילים ולהחדיר פנימה שיני שום במפוזר (מה שנקרא ,פה ושם..)

ועיגולי פלפל וצ'ילי .

להניח את החצילים בסיר אידוי. או בסיר של קוסוקס.- בסיר קוסקוס – להניח כמה עלי חסה מתחת לחצילים.

ולהשאיר רווח לאדים.

להרתיח מים , ולאדות את החצילים , עד שיתרככו.

מקררים.

וקוצצים בעזרת גרזן עץ. או קוצצים בקופיץ.

לא טוחנים חלילה....

 

בינתיים מכינים רוטב- תיבול

מחממים שמן , קלות, בסיר עם תחתית כבדה. מוסיפים תיבול  ,פרט לחומץ.

מטגנים , רק עד שיש ניחוח עז של התיבול באפכם..

ואז מורידים מהאש.

מוסיפים חצילים.

מערבים בעדינות.

ומחזירים לאש נמוכה ,תוך כדי ערבוב. לקשירת טעמים.

מוסיפים חומץ. עוד דקה אן שתיים על האש עם החומץ.

ומורידים מהאש.

מתקנים טעמים כשקר.

אוכלים בטמפרטורת החדר.

או קר מהמקרר.

הצעות הגשה:

עם פתה חמה

על טוסט – או ברוסקטה /קרוסטיני מרוקאי מה שתרצו...

על יד קוסוקוס

וסתם עם הרבה לחם ..הכי טעים עם לחם. או עם קוסקוס

קוסקוס צריך להיות פושר ,וסלט קר...

בתאבון

 



 
 בשר
 :: בשר עגל בערמונים
 :: לשון
 :: צלי כתף
 :: כְלִיע
 :: תבשיל כבש מתוק
 :: כפיתת חלואת
 :: קציצות מטוגנות
 :: אל חם מעה בטטה
 :: כבש עם תרפש
 :: בשר למיגה
 :: לטאז'ין דל גז'אר
 :: מוח
 :: צלי עם פטריות
 :: צלעות כבש בבצל
 :: רולדת בשר ממולאת בעוף
 :: מתכון לגידים מהמם
 :: טחול ממולא
 :: ארטישוק ממולא
 :: ארטישוק עם בשר
 :: קציצות בשר- קווארי
 :: כפיתת- על האש

 עוף
 :: טאזן דל גז'אר
 :: עוף ממולא
 :: ברנייה
 :: עוף בלימון
 :: עוף ותפוח אדמה ירושלמי
 :: עוף ושומר
 :: כבד עוף
 :: עוף בסיר פלא
 :: עוף וירקות בסיר פלא
 :: צלי לפת ועוף
 :: עוף עם חומוס
 :: קציצות חזה עוף
 :: עוף בבצל
 :: אלקרסה בלבסלא

 דגים
 :: שני סוגי דגים
 :: דג בתרמילי פול
 :: סול מז'ואוז'ין
 :: דג עם לפת
 :: קציצות מטוגנות
 :: דג עם פול
 :: " אל חוט מסרמל"
 :: דג טונה
 :: דג מטוגן ברוטב חריף
 :: סרדינים נשואים
 :: קציצות דגים
 :: דג מרוקאי

 מרקים
 :: מרק תפא"ד עם שמיר
 :: מרק מתוק
 :: מרק דיג'אג'ה
 :: מרק תפוח אדמה
 :: מרק חומוס
 :: מרק גריסים
 :: מרק עדשים
 :: לחשו
 :: מרק אפונה יבשה
 :: מרק די פסח
 :: מרק משי- אל חריירה
 :: מרק להצטננות

 חמוצים
 :: ז'יתון מתרקין
 :: חמוצים ביתיים
 :: לימון כבוש

 הפרנה של אתר קוסקוס
 :: סכינה-חמין
 :: לחם בית
 :: חלות שבת
 :: לחמניות- לפטי פה
 :: לחם מתובל
 :: לחם אניס מרוקאי
 :: "נגולה"- לחם פורים
 :: הלחם של אורה
 :: לחם בסיר פלא
 :: חלת שבת
 :: קרסה
 :: לחם הביבו

 דפים מבוקשים
 :: דג מרוקאי
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: מרק לקוסקוס
 :: עוגת סולת
 :: מופלטה

zaaaa