matcon
תמונות | כל המתכונים | 5 מבקרים


 מאפים
 :: גרוייז
 :: טרפאש
 :: מעמול
 :: כאעכ
 :: גרן ר'זאל
 :: עוגיות בוטנים
 :: קורנה צבעוני -קונוסים
 :: מקרוד
 :: מסאפן-קנדילה
 :: פדוואלוס
 :: קלסונס
 :: עוגת תפוזים בסיר פלא
 :: עוגיות מיוחדות
 :: חרינגו
 :: סיגרים מתוקים
 :: משמנה
 :: עוגת אלף הדפים
 :: מופלטה
 :: סופגניות-אלספנז
 :: מציות מתוקות- אלרייף
 :: עוגיות ביתיות
 :: שבקייה
 :: מאפה מקרדת
 :: עוגיות מלוחות
 :: עוגת סולת
 :: עוגיות- רחה- מכונה
 :: עוגיות קוקוס
 :: אל גריבה – משקדים
 :: יו - יו - עוגיות מסורתיות
 :: עוגיות אגוזים

 מתוקים
 :: עוגיות קוקוס
 :: אלמעז'ון דטרונז'
 :: ריבת תות
 :: תפוח בסוכר
 :: חבוש בדבש
 :: ריבת פומלות
 :: ריבת חצילים
 :: ריבת גזר
 :: מרוזיה
 :: ריבות למיניהן
 :: ג'אבן- נוגט
 :: מרנג עם אגוזים
 :: ריבת תפוזים-למעזו'ן דלים
 :: מרציפן
 :: שקדים מסוכרים
 :: חרוסת

 מנות ראשונות
 :: סולדה
 :: זמייטה
 :: ת'מראה דל'- ח'מס
 :: עדשים- תשעה באב
 :: פסטלה
 :: פסטיליה דלידאם
 :: אפונה עם ביצים
 :: שקשוקה חריף
 :: סיגרים ופאסטלים
 :: אל מחאמאר
 :: מעאודה
 :: זיתים ברוטב עגבניות
 :: טאנזיה

 סלטים
 :: עגבניות בפלפל
 :: חצילים
 :: סאלאדה די באטטה
 :: סלט גזר
 :: זיתים שחורים בתפוזים
 :: סלט עלי סלק - מנגולד
 :: חצילים מטוגנים בתחמיץ
 :: חציל אדום
 ::  עגבניות ולימון כבוש
 :: סלט שומר וסלט ברבה
 :: מטבוחה
 :: זעלוק -חצילים
 :: סחוק מרוקני ועריסה
 :: סלטא משוויא

 חלבי
 :: ברקוקש
 :: אורז חלבי

 המטבח המרוקני
 :: לקראת ראש השנה
 :: ראש השנה
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: הקוסקוס במטבח המרוקני
 :: הדגים במטבח המרוקני
 :: טאז'ין
 :: מרקים במטבח המרוקני
 :: טקס התה
 :: תבליני המטבח המרוקני
 :: Hacked By Elakos

 קוסקוס
 :: אמפוואר
 :: ברקקוש
 :: הכנת גרגירי הקוסקוס
 :: מרק לקוסקוס

 עוד ברשת

 
   
    
 

 חיפוש מתכון
  

  דג מרוקאי

דינה חיים

חומרים דרושים:

חבילת דגים מסוג נסיכת הנילוס (ארבעה נתחים גדולים)

2-3 פילטים של דג לוקוס (נמכר בחבילה של שלושה ארבעה נתחים).

2 פלפלים "גמבה" אדומים

פלפלים יבשים חריפים להוסיף לבישול לפי טעם אישי(שלושה עד ארבעה ועוד..).

שישה שיני שום גדולים

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

צרור כוסברה רחוץ היטב.

חצי כוס שמן(רבע שמן זית רבע שמן קנולה).

כוס וחצי מים.

 

הכנת דג הנילוס לפני הבישול:

להפשיר מעט, לחתוך את השוליים(השמנוניים) לחתוך כל נתח לשניים(מחבילת הנילוס יוצאים שש-שבע מנות). לשטוף היטב במים, לסחוט שני לימונים טריים על דגי הנילוס ודגי -הלוקוס(לחתוך לשניים= סה"כ בבישול עשר מנות לערך). לפזר כף מלח גרוס על הדגים ולהשאירם במקרר כשעה. לאחר מכן, לשטוף היטב ולהניח במסננת. בינתיים, פונים להכין את בסיס הבישול.(מטרת ההכנה להסיר משביחה את טעמו וריחו של הדג).

 

בישול הדג:

בסיר שטוח לשים את השמן, הפפריקה, את שיני- השום קלופים וחצויים לשניים בלבד,את הפלפל האדום לחתוך לקוביות, מחצית מצרור הכוסברה לשטוף היטב, ולהניח את העלעלים כפי שהם שלמים בסיר(בגבעולי הכוסברה טמון מירב הטעם והריח). היתר ,לקצוץ ולשמור לשלב מאוחר של הבישול. להוסיף את המים ולהרתיח כרבע שעה על אש בינונית.

את הדגים להוציא מהמקרר לשטוף היטב מהלימון והמלח ולהניח על הפלפלים והחומרים שרתחו. להטות מעט את הסיר ובכף גדולה לקחת מהרוטב ולפזר על נתחי-הדג שיקבלו צבע אדמדם. להשאיר את הסיר גלוי ללא מכסה לבשל את הדג כרבע שעה. לאחר מכן, לפזר את המלח והפלפל השחור והכוסברה הקצוצה(זוכרים?, מחצית מהצרור שנותר-לקצוץ).לכסות את הסיר ולבשל עוד כעשרים דקות. להקפיד שהמים לא יתאדו ושלא ייחרך הבישול. אם חסר מים להוסיף מעט מאד. להקפיד על אש בינונית ולא להציף את הדגים במים. הדג צריך להיות מבושל והרוטב סמיך ולא מיימי.(להביא אותו למצב של כמעט מאא'לי/על השמן).

 

 



 
דגים מבושלים

...מתכון נוסף של דגים מרוקאים בנוסח אחר


>> קרא עוד בנושא זה... [05.08.2004 13:37 - couscous]

 
 בשר
 :: בשר עגל בערמונים
 :: לשון
 :: צלי כתף
 :: כְלִיע
 :: תבשיל כבש מתוק
 :: כפיתת חלואת
 :: קציצות מטוגנות
 :: אל חם מעה בטטה
 :: כבש עם תרפש
 :: בשר למיגה
 :: לטאז'ין דל גז'אר
 :: מוח
 :: צלי עם פטריות
 :: צלעות כבש בבצל
 :: רולדת בשר ממולאת בעוף
 :: מתכון לגידים מהמם
 :: טחול ממולא
 :: ארטישוק ממולא
 :: ארטישוק עם בשר
 :: קציצות בשר- קווארי
 :: כפיתת- על האש

 עוף
 :: טאזן דל גז'אר
 :: עוף ממולא
 :: ברנייה
 :: עוף בלימון
 :: עוף ותפוח אדמה ירושלמי
 :: עוף ושומר
 :: כבד עוף
 :: עוף בסיר פלא
 :: עוף וירקות בסיר פלא
 :: צלי לפת ועוף
 :: עוף עם חומוס
 :: קציצות חזה עוף
 :: עוף בבצל
 :: אלקרסה בלבסלא

 דגים
 :: שני סוגי דגים
 :: דג בתרמילי פול
 :: סול מז'ואוז'ין
 :: דג עם לפת
 :: קציצות מטוגנות
 :: דג עם פול
 :: " אל חוט מסרמל"
 :: דג טונה
 :: דג מטוגן ברוטב חריף
 :: סרדינים נשואים
 :: קציצות דגים
 :: דג מרוקאי

 מרקים
 :: מרק תפא"ד עם שמיר
 :: מרק מתוק
 :: מרק דיג'אג'ה
 :: מרק תפוח אדמה
 :: מרק חומוס
 :: מרק גריסים
 :: מרק עדשים
 :: לחשו
 :: מרק אפונה יבשה
 :: מרק די פסח
 :: מרק משי- אל חריירה
 :: מרק להצטננות

 חמוצים
 :: ז'יתון מתרקין
 :: חמוצים ביתיים
 :: לימון כבוש

 הפרנה של אתר קוסקוס
 :: סכינה-חמין
 :: לחם בית
 :: חלות שבת
 :: לחמניות- לפטי פה
 :: לחם מתובל
 :: לחם אניס מרוקאי
 :: "נגולה"- לחם פורים
 :: הלחם של אורה
 :: לחם בסיר פלא
 :: חלת שבת
 :: קרסה
 :: לחם הביבו

 דפים מבוקשים
 :: דג מרוקאי
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: מרק לקוסקוס
 :: עוגת סולת
 :: מופלטה

zaaaa